Juni måned står i sportens tegn på den caribiske ø Tobago. Fra d. 15. - 22. juni afholdes det storstilede arrangement British Airways Tobago Football Legends Challenge med deltagelse fra alle tiders største navne fra den engelske Premiere League. Som noget særligt har vi fået mulighed for at interviewe fodboldstjernen Dwight Yorke, der selv er fra Tobago, om hans forventninger og tanker om arrangementet.

Det største fodboldarrangement i Caribien

Legends-arrangementet bliver ifølge Dwight Yorke det største og mest ambitiøse fodboldarrangement i Caribien. 8 all star-hold med Premier League profiler som Louis Saha, Patrick Vieira, Ian Wright, Darren Anderton og Luis Boa Morte deltager, og foruden forboldkampene afholdes der også en golfdag, som Dwight Yorke ligeledes arrangerer. Han forklarer, at Legends-arrangementet både skal profilere Tobago som en spændende og alsidig sportsdestination for rejsende og gøre omverdenen opmærksom på den særlige kultur og gæstfrihed, der præger øen.

Store sportsarrangementer styrker lokalbefolkningen

Foruden selve turneringen består Legends-arrangementet også af en række aktiviter i lokalsamfundene, som har til formål at engagere og begejstre især den unge del af befolkningen på Tobago. De 8 all star-hold har fået tildelt hvert sit lokalområde på Tobago, hvor de skal besøge skoler, møde lokalbefolkningen og afholde workshops og talentkonkurrencer.

I følge Dwight Yorke har store og prestigefulde sportsarrangementer en særlig mulighed for at skabe forandring: “Med Legends-arragementet får vi en enestående mulighed for at påvirke og styrke lokalbefolkningen på Tobago. Undersøgelser har vist, at en af de største gevinster ved den slags sportsarrangementer er, at de skaber et stort engagement i lokalbefolkningen og motiverer dem gennem oplevelser og aktiviteter.”

Dwight Yorkes sportsanbefalinger til Tobago

Er det ikke nok med fodbold og golf, har Dwight Yorke følgende anbefalinger til sportsudøvere og -fans, der vælger at besøge Tobago:

Padle surfing
Gedevæddeløb
Regnskovs-trekking og klippe-klatring
Volleyball
Dragebåds-sejlads (juni)
Caribbean Premier League Cricket Finaler (juli)
Tobago Motor Rally (juli)
Tobago Cycling Classic (oktober)
Rugby 7´s turnering (december)