Rejsebureau klar med stor cruise-satsning - (Photo: Bjørn I. Søreng
Rejsebureau klar med stor cruise-satsning - (Photo: Bjørn I. Søreng

Ca. 40.000 danskere hopper hvert år ombord på et krydstogtsskib. Nu vil rejsebureauet Star Tour have endnu flere danskere til at benytte den flydende rejseform ved blandt andet at kombinere selskabets mange flymuligheder med krydstogtsskibe i det caribiske. Pressechef for Star Tour, Nikolai Johnsen, giver et eksempel:

- I november har vi et tomt fly stående på Den Dominikanske Republik, fordi det starter sæsonen herfra. Det fly kan vi så fylde op med danske gæster fra krydstogtsskibe, der får flybilletterne stort set gratis.

Med andre ord ser Star Tour det som en fordel at kunne kombinere de mange flyafgange fra charterrejser med et salg af pladser på krydstogtsskibe. Denne kombination gav i første kvartal Star Tours søsterselskab WonderCruises.dk en fordobling i salget, der nu lyder på 10 mio. kr., og tendensen fortsætter ifølge Star Tour i andet kvartal. Målsætningen for WonderCruises.dk er ifølge Nikolai Johnsen at sælge 6.000 cruisepladser i løbet af 2016, hvilket vil udgøre 15 % af det danske cruise-marked, som Star Tour forventer, vil stige med 5-7 % de næste år.

Bygger egne skibe

Derudover er selskabet bag Star Tour og WonderCruises.dk, TUI Group, i fuld gang med at bygge en større flåde af egne krydstogtsskibe, hvilket også vil komme danske cruise-entusiaster til gode. Star Tours danske kunder kommer således til at få adgang til hele 3 nybyggede skibe, hvilket er en fordobling fra de nuværende 3 skibe i TUI Group.

- På verdensplan er krydstogter stadig i kraftig vækst, og vi vil gerne åbne flere danskeres øjne for, hvad der gør denne rejseform så populær. Med tre helt nye krydstogtsskibe giver vi danskerne en kvalitetsoplevelse, der vil være med til at sparke den danske vækst i cruise i gang, siger Nikolai Johnsen.

De nye skibe skal stå klar i løbet af 2016 og 2017 og vil være et joint venture sammen med Royal Caribbean Cruises. Blandt de nuværende skibe i WonderCruises.dk tilgængelige flåde er det hypermoderne MS Europa 2, der for nylig blev kåret som verdens bedste krydstogtskib af det mest anerkendte magasin for cruises ’Berlitz Cruising and Cruise Ships’.

Priseksempel: 27. november, 22 nætters cruise i Middelhavet/Caribien, all inclusive, 9.995 kr.

1. Europa: Fly til Nice/Milano, videre til Savona i Italien, ombordstigning på Costa Favolosa. Stop i Frankrig, Marseille, Malaga, Tenerife.
2. Atlanten
3. Caribien: Stop på Barbados, Guadeloupe, Martinique, St. Kitts. 4. Den Dominikanske Republik: 4 nætter på hotel, fly tilbage til København