En stigning i antallet af sammenbragte familier får danske børnefamilier til at booke sommerferien senere. På nuværende tidspunkt har 40 % af de danske børnefamilier endnu ikke booket deres sommerferie, og det er ifølge Star Tour 5 % flere end på samme tidspunkt sidste år. 

Men de største og mest fleksible familieværelser er ved at være fuldt booket af andre europæiske lande, hvor familierne stadig har fuld fart på sommerferieplanerne. Det kan give udfordringer for de børnefamilier, der gerne vil bo sammen på ferien sydpå.

- Vi kan se, at især børnefamilierne venter lidt længere tid med at booke sommerferien. Men kommer man i sidste øjeblik, er det ikke realistisk at kunne få et familieværelse med plads til mere end to børn, som rigtig mange har brug for, siger Nikolai Johnsen, pressechef for Star Tour.

Årsagen til de senere bookinger ligger ifølge en analyse foretaget blandt Star Tours kunder i ændrede familiemønstre, hvor far, mor og børn er blevet udskiftet med far, mor, stedfar, børn og delebørn. Således er den hyppigste årsag til en endnu ikke booket sommerrejse, at familierne endnu ikke ved hvor mange i familien, der skal med på rejsen.

- I sammenbragte familier med børn fra flere forskellige forældre er det tit et puslespil at få aftalt, hvornår ferien skal ligge og hvem, der skal have børnene med på rejse. Jo mere sammensat familien er, jo mere tid har man brug for til at lægge puslespillet, siger Nikolai Johnsen.

Som et eksempel på det viser Star Tours analyse, at hele 43 % af de såkaldte generationsrejsende endnu ikke ved, hvem de skal rejse med iblandt bedsteforældre, forældre og børn.

Indsætter ekstra personale til familierne

På nuværende tidspunkt har Star Tour solgt 6 ud af 10 af sommerens rejser, og i løbet af maj måned vil en meget stor del af de resterende familieværelser blive booket. Derfor har Star Tour haft travlt med at skaffe ekstra værelser til de store familier, og disse værelser vil blive udbudt fra i morgen, onsdag den 13. maj. Her har Star Tour desuden indsat ekstra personale med speciale i familierejser, så børnefamilierne kan få ekstra rådgivning til at booke rejsen.

- Især de lidt større børnefamilier har tit rigtig mange spørgsmål om muligheder for at ændre rejsen, barnevogne, børnepools og modermælkserstatning. Og vi skal selvfølgelig give dem svar på deres spørgsmål, før de er klar til at booke deres rejse, siger Nikolai Johnsen.

I alt forventer Star Tour at sende 50.000 familiegæster af sted i skolernes sommerferie, hvilket er samme niveau som sidste år. De mest populære familiedestinationer blandt Star Tours kunder er Kreta, Mallorca, Alanya og Rhodos.